Ruimtewoord: waar tekst en leefomgeving elkaar raken

Op het grensvlak tussen tekst en omgeving: daar vind je mij. Als tekstschrijver, communicatieadviseur, beleidmaker, journalist, omgevingsmanager: geef het beestje maar een naam. Eigenlijk gaat het maar om één ding. Een mooi project verdient een goed verhaal, een goed plan, een goede tekst. Een tekst die aanspreekt voor uw doelgroep. Of het nu gaat om een beleidstekst, een EMVI-plan of een plan van aanpak, een interview of milieueffectrapportage.

Ik ben een tekstschrijver met inhoudelijke bagage. Vanuit mijn ervaring als adviseur en omgevingsmanager kan ik mij feilloos inleven in zowel bestuurders als bewoners of belanghebbenden. Ik weet hoe ruimtelijke projecten tot stand komen en ken de regelgeving van het ruimtelijk domein. Dat levert scherpe teksten op voor iedereen die het aangaat. Hoe ik dat doe? Door te luisteren, te analyseren en samen met u tot de kern door te dringen. En dan pas de pen te pakken.

Alex Dol: schrijver-planoloog

Ik was zes toen ik mijn eerste korte verhaal schreef. ‘Jij moet maar schrijver worden’, zei de juf, en ze gaf me een vulpen. Sindsdien is mijn liefde voor verhalen niet overgegaan. Toch liep het anders. Ik koos voor een opleiding planologie en belandde in de wereld van de ruimtelijke ordening. Ik werkte als beleidsadviseur en omgevingsmanager aan allerlei ruimtelijke projecten die één gemene deler hadden: de niet te onderschatten invloed op de mensen die het aangaat.

Taal is daarbij vaak de sleutel. Verkeerde formuleringen zorgen vaak voor misverstanden. In mijn projecten begon ik daarom steeds meer redactiewerk te doen. Ik schreef verhalen en webteksten, redigeerde plannen van aanpak. Zo kwam ik erachter dat die schrijver in mij eigenlijk nooit verdwenen was. Sindsdien schrijf ik beleidsteksten en verhalen die raken aan de ruimtelijke ordening en ga ik door het leven als schrijver – planoloog.

Op Linkedin vind je mijn hele CV